Scheiden met autisme in het gezin

Vanwege mijn eigen ervaringen waarbij ik op verschillende manieren te maken heb gehad met autisme en narcisme en daarbij moeilijke scheidingen heb doorlopen, weet ik hoe zwaar dit voor dit soort gezinnen kan zijn

Vanwege mijn eigen ervaringen waarbij ik op verschillende manieren met autisme en narcisme te maken heb gehad en daarbij moeilijke scheidingen heb doorlopen, weet ik hoe zwaar dit voor dit soort gezinnen kan zijn.

Advocaten gaan voorbij aan de emotionele kant, de zware druk op 1 of beide ouders en wat er extra aan problematiek bij komt kijken wanneer er een breuk in dit soort gezinnen komt. Juist hier is een goede blijvende samenwerking tussen beide ouders van groot belang voor het kind of de kinderen.

De opvoeding van kinderen met autisme in de verschillende leeftijdsfases vraagt ontzettend veel van beide ouders, hun eventueel andere kinderen en hun omgeving, Ik kan de ouders helpen bij het vooruitkijken in de behoeften van kind maar ook van hunzelf als ouders. Voeren van kind-gesprekken, de kinderen meenemen in het proces wat er voor hen komen gaat. Duidelijkheid en rust scheppen zowel bij ouders als bij de kinderen.

Verder…..Hebben ze bijvoorbeeld PGB? Hoe spreek je de invulling onderling af. Wat zijn de wensen qua hulpinstanties? Qua school? Qua begeleiding? Wat verwachten de ouders van elkaar om niet overbelast te raken? Alles in kaart brengen, afspraken maken

voor heden en toekomst maakt goed ouderschap! Mensen die gaan scheiden zitten vaak vooral in het heden, een buitenstaander (als ik) met soortgelijke ervaring kan hier als neutrale partij een enorme toegevoegde waarde zijn om ook al verder te kijken, daar al bij stil te staan en afspraken over te maken.

Stap voor stap het hele proces door en daar de aandacht geven waar nodig is. Alles ontrafelen en stabiliteit en rust vinden op emotioneel, fiscaal, juridisch en financieel vlak door in goed overleg tot de juiste afspraken te komen voor beide partners. Deze worden vast gelegd in een vaststellingsovereenkomst waaronder ook het ouderschapsplan waarin de afspraken omtrent de kinderen worden beschreven, zoals de omgangsregeling, financiële zorg en informatieplicht tussen de ouders en daarbij rekening houdend met heden en de toekomst

JA, IK WIL EEN vrijblijvend GESPREK

Heb je interesse in een gratis kennismakingsgesprek, neem dan contact met mij op via de contactgegevens op deze pagina, of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Mijn Contact Informatie

Adres

Berenkoog 93, 1822 BN Alkmaar

Email
Telefoonnummer
Volg mij